Kaj je podcast

Kaj pravzaprav je podcast?

 • Podcast je dejansko zbirka zvočnih posnetekov določene tematike naložen na internet in ki jih lahko poslušate kadarkoli si to zaželite. Obenem imajo podcasti to prednost, da se lahko na zvočne posnetke naročite s pomočjo pametnega telefona ali tablic preko vašega najljubšega odjemalnika za podcaste , kot sta recimo Pocketcast ali Downcast.

Kako lahko poslušam podcaste?

Zelo enostavno.

 • če je v prispevku, ki je objavljen na spletni strani, objavljen tudi gumb za zvočni posnetek, potem pritisnete nanj. Tako boste štartali posnetek;
 • obenem je v vsakem prispevku objavljen link do iTunes-a, kjer se lahko naročite na epizode določenega podcasta;
 • seveda se lahko na podcaste naročite tudi preko vašega pametnega telefona s pomočjo aplikacij, kot sta recimo Pocketcast ali Downcast.

Katere podcaste lahko še poslušam, če bi se dalo to narediti?

 • Najbolje bo, da obiščete spletno stran podcast.si in tam pogledate katere vse podcaste lahko poslušate. No, nekatere epizode podcastov lahko tudi gledate.

Ali lahko tudi sodelujem?

 • Seveda. Če vas zanima določena tematika in bi želeli, da o njej spregovorimo, potem napišite vprašanje. Tako bomo kakšno rekli tudi o temu, kar vas zanima.

Ali lahko sodelujem tudi kot soustvarjalec/soustvarjalka podcastov?

 • Seveda. Pošljite mail na naslov info (afna) gevion.si in napišite kako ste si zamislili sodelovanje z nami. Ni nujno, da bi sodelovali v podcastu na tej spletni strani. Sodelujete lahko tudi pri drugih projektih ali idejah, lahko pa skupaj z vami pričnemo neko popolnoma novo serijo podcastov s popolnoma drugo tematiko.

Katere tematike so zaželjene pri podcastih? V kateri smeri naj razmišljam?

 • Razmišljate lahko v katerikoli smeri. Kaj vam je všeč? Kaj počnete v življenju? Potujete in bi to radi podelili z drugimi? Ste podkovani v numerologiji ali astrologiji, kabali ali kaki drugi smeri, povezani z alternativnim ali skrivnostnim? Morda ste kuharica, ki bi rada podelila recepte in podobno iz sveta kuhinje?

Vsak podcast je lahko vaš spremljevalec na poti v službo, pri urejanju doma, pri vadbi v fitnessu, ob sprehajanju vašega psa, …. skratka povsod kjer si lahko v ušesa vtaknete slušalke in poslušate. Le zakaj bi poslušali samo glasbo, ko lahko ta čas izkoristie tudi za izobraževanje, zanimivosti in aktualnosti iz področij, ki vas zanimajo.

Verjamem v podcaste. Verjamem, da lahko že samo en podcast, ki ga boste poslušali, pripomore k vašemu napredku v življenju.

One thought on “Kaj je podcast

 1. Zlatka

  Pozdravljeni ime erik me zanima če gre z imenom zlatka skupaj

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *